27 Haziran 2012 Çarşamba

23 Mikron Palet Streci

Önceki sayfada 17 mikron palet strecinden bahsetmiştik. Aslında aralarında da pek bir fark olmayan 23 mikron palet streci de aynı amaçlar için kullanılmaktadır. 23 mikron streç film biraz daha mukavemetli, biraz daha sıkı sarımlı olmakla, daha ağır, daha fazla korunmaya ihtiyaç duyan paletler için idealdir. 


Genelde makine streci olarak 15 kilogram ağırlığında olarak talep gören bu ürün, el streci olarak da kullanıma uygundur. Elde kullanıldığında çalışanı bir miktar daha fazla yoran 23 mikron streç film, 300 metre yerine 250 metre ya da 200 metre sarıldığında ağırlığının azalması sebebi ile daha rahat bir kullanım sergiler. Yine de standart değer olarak 50*300 metre olarak üretilmesi en uygun olan şeklidir. Zaten piyasada çok fazla kısa metraj hırsızları olduğundan dolayı belki çalışan arkadaşlarımız biraz daha fazla yorulacaklardır ama tabir yerindeyse kazık yememek için standart değerlerden şaşmamak gereklidir.


300 METRE 23 MİKRON STREÇ KAÇ KİLO GELMELİDİR? 

Palet strecinin özgül ağırlığını bildikten sonra istediğimiz ürünün mikron, uzunluk ve ya ağırlığını kolayca bulabiliriz aslında. Formülde elimizdeki değerleri yerine koyduğumuzda ölçümleyemediğimiz değeri hemen bulabiliriz. 

Özgül Ağırlık: 0,918 gram 
Mikron Kalınlığı: 0,23 mic.
En: 50 cm.
Boy: 300 metre
Kilogram: 3,167gram

Şimdi, tüm değerleri yerinde gösterdiğimiz bu tabloda eksik olan, bizim ulaşamayacağımız (ölçümleyemeyeceğimiz) değer genelde boy olacaktır. Özgül ağırlık zaten sabit bir sayı. Mikronu olması gerektiği gibi varsayıyoruz.  Strecimizin enini ölçebiliriz, 49,5 ya da 50 cm gelecektir. İçindeki masura hariç olmak koşulu ile kolayca tartabiliriz de... 

Bakalım tedarikçimiz bize kaç metre palet streci göndermiş: 

Özgül ağırlık x mikron kalınlığı x en x kilogram = metre, İşte bu kadar basit bir yöntemle artık palet streçlerimizin kaç metre olduğunu hesaplayabiliriz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder